11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPe urmele lui Le Pen: Sarkozy s-a întâlnit cu Putin, la Moscova

Pe urmele lui Le Pen: Sarkozy s-a întâlnit cu Putin, la Moscova

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, s-a întâlnit luni, la Moscova, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, informează Mediafax.

Nicolas Sarkozy efectuează o vizită în Rusia împreună cu soţia sa, cântăreaţa Carla Bruni, care are un concert la Moscova.

"Am participat la un dineu împreună cu Vladimir Putin", a declarat  Nicolas Sarkozy. Întrebat cu privire la discutarea unor teme cu Putin, el a făcut un gest vag cu mană şi a clătinat din cap.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a confirmat această întâlnire. "Această întâlnire a avut loc la Soci", în sud-vestul Rusiei, a declarat Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă Interfax, precizând că întâlnirea a avut un "caracter privat".

Mai multe publicaţii franceze au relatat în ultimele zile că Sarkozy, confruntat cu un scandal financiar în rândul partidului său, UMP, urma să aibă luni o întâlnire cu Putin în Rusia.

Nicolas Sarkozy pledat într-un editorial scris în săptămânalul francez Le Point pentru reformarea în profunzime a Uniunii Europene, "garantul unui model de civilizaţie", vorbind de formarea "unei mari zone economice franco-germane".

Această poziție apare în contextul scrutinului europarlamentar, în care Uniunea pentru o Mişcare Populară riscă să fie depăşită în Franţa, potrivit sondajelor, de partidul ultranaţionalist Frontul Naţional.

Președinta Frontului Național, Marine Le Pen, a declarat într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant că îl admiră pe premierul rus Vladimir Putin, apreciind că Parisul ar trebui să se alieze cu Moscova pentru a nu se mai supune Washingtonului.

Cele mai citite

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă