15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialNigeria: Explozie cu bombă la o moschee. 20 de persoane au murit...

Nigeria: Explozie cu bombă la o moschee. 20 de persoane au murit şi 90 au fost rănite

O explozie cu bombă, care a avut loc luni, într-o moschee din oraşul nigerian Maiduguri, a cauzat moartea a aproximativ 20 de persoane, iar alte 90 au fost rănite, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit agenţiei naţionale pentru situaţii de urgenţă NEMA, atentatul a avut loc la o zi după confruntările dintre armata nigeriană și militanți ai Boko Haram la vest de Maiduguri, capitala statului Borno și locul unde gruparea islamistă și-a lansat campania pentru crearea unui stat islamic în Nigeria, cea mai populată țară din nord-estul Africii.

Citeşte şi: 100 de morți într-o explozie în Nigeria

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar el poartă marca Boko Haram, a cărui insurgență a provocat moartea a mii de persoane și strămutarea altor circa 2,1 milioane în regiune.

Duminică, la periferia de vest a orașului Maiduguri au avut loc confruntări între armată și presupuși combatanți ai Boko Haram, despre care se afirma că încearcă să pătrundă în localitate pentru a comite atentate sinucigașe. Locuitorii au relatat că au auzit explozii și tiruri de arme grele.

 

Cele mai citite

Româncele și-au aflat adversarele de la Roland Garros

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu şi-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Astfel,...

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă