15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialNina Pham, asistenta infectată cu Ebola, s-a vindecat

Nina Pham, asistenta infectată cu Ebola, s-a vindecat

Asistenta americana infectata cu virusul Ebola in timp ce il ingrijea pe primul pacient cu acest virus din America, Nina Pham, s-a vindecat complet si s-a intalnit cu presedintele american Barack Obama la casa Alba.

In varsta de 26 de ani, asistenta a parasit spitalul vineri, la opt zile dupa ce a fost internata cu Ebola. Nina Pham s-a intalnit cu presedintele Barack Obama in Biroul Oval si cei doi s-au imbratisat, scrie New York Daily News.

Femeia s-a intors apoi in Texas. Pham a contractat Ebola in timp ce il ingrijea, in spitalul din Dallas unde lucreaza, pe primul pacient cu Ebola din America, Thomas Eric Duncan, care a murit la 8 octombrie.

Secretarul de presa al Casei Albe, Josh Earnest, a explicat ca Obama a decis sa se intalneasca cu tanara deoarece "era o ocazie, in primul rand, sa ii multumeasca pentru activitatea sa".

Intalnirea dintre cei doi a avut loc la o zi dupa ce autoritatile au anuntat ca la New York a fost spitalizat, joi, un doctor infectat cu Ebola. Oficialii din sanatate l-au laudat pe primul pacient cu Ebola din New York pentru ca s-a prezentat la spital la primele simptome ale bolii, iar autoritatile au linistit populatia, spunand ca nu exista riscul unei epidemii in cel mai populat oras amerian.

Presedintele Barack Obama a oferit sustinere federala autoritatilor locale. O echipa de specialisti s-a deplasat deja la New York.

Obama a imbratisat si a pupat asistentele care au tratat bolnavi de Ebola
 

Expertii spun ca sansele ca newyorkezii sa contracteze Ebola sunt mici. Spre exemplu, faptul ca Spencer a mers cu metroul nu reprezinta un pericol pentru ceilalti calatori, intrucat Ebola se raspandeste doar prin fluide corporale.

Epidemia de Ebola din Africa de Vest a ucis oficial peste 4.800 de persoane, insa se crede ca cifra este mult mai mare.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă