17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialNoi amenințări din partea Statului Islamic: Urmează SUA și alte țări europene

Noi amenințări din partea Statului Islamic: Urmează SUA și alte țări europene

Gruparea jihadistă Statul Islamic a publicat o nouă înregistrare video în care a amenințat că va comite noi atentate teroriste în alte țări europene,dar și în Statele Unite, similare celor din Paris, potrivit Mediafax. 

Organizaţia fundamentalistă sunnită a lansat amenințări la adresa țărilor care fac parte din coaliția care bombardează ținte SI în Siria și Irak. 

“Le transmitem ţărilor care participă la campania cruciaţilor că veţi avea soarta Franţei, că Allah veghează; într-o bună zi, vom lovi America şi centrul acesteia, Washingtonul. Le spun ţărilor europene că vom veni, cu bombe, cu centuri explozive şi arme de foc; nu ne veţi putea opri, pentru că acum suntem mai puternici decât eram“, afirmă, într-o înregistrare video transmisă de reţeaua teroristă Stat Islamic, un bărbat care se prezintă “Al-Gharib Algerianul”.

Autenticitatea înregistrării, difuzată pe site-uri islamiste, nu a putut fi confirmată încă.

O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita şi Turcia.

Separat, Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un “califat islamic”.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă