8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi atacuri ale Boko Haram soldate cu peste 30 de victime în...

Noi atacuri ale Boko Haram soldate cu peste 30 de victime în Nigeria şi Niger

Gruparea jihadistă Boko Haram a ucis 24 de persoane într-un atac comis asupra unei mulţumi adunate la o ceremonie funerară în apropiere de oraşul Gulak, în nordul-estul Nigeriei, dar şi şapte poliţişti într-un sat din Niger într-un atac asupra unei delegaţii de miniştri, relatează AFP Şi Reuters, preluate de Agerpres

Atacul din Nigeria s-a produs joi seară în satul Kuda, unde jihadiştii Boko Haram “au ucis 24 de persoane şi au rănit alte câteva”, a spus Maina Ulamaru, fost conducător al unei localităţi vecine. 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul Adamawa a confirmat acest atac, într-o declaraţie transmisă de la Yola, capitala statului, aflată la o distanţă de peste 250 de km. 

El a oferit un bilanţ mai redus, de 18 morţi şi ‘numeroşi răniţi’. 

Potrivit lui Ularamu, victimele asistau la o ceremonie funerară în onoarea unui lider local. 

Atacatorii “au venit pe motocicletă şi au deschis focul asupra mulţimii, omorând 24 de persoane. Majoritatea victimelor erau femei. Ei au furat rezervele de hrană, au ars casele, apoi au plecat aproape o oră mai târziu”, a povestit el. 

Oraşul “Gulak a fost eliberat de sub controlul Boko Haram, însă (combatanţii) locuiesc în continuare în satele din împrejurimi. Ei comit atacuri în special pentru a face rost de mâncare”, a explicat Ularamu. 

“Oamenii din comunitatea noastră şi-au părăsit locuinţele pentru a fugi de atacurile Boko Haram, însă acum se întorc, pentru că nu pot locui în tabere”, a continuat el. “Ei se confruntă din nou cu Boko Haram, care lansează atacuri nocturne, omoară oameni şi fură hrană”, a mai spus Ularamu. 

De şapte ani, insurecţia Boko Haram a făcut peste 20.000 de morţi şi a dus la strămutarea a 2,6 milioane de persoane în Nigeria. 

În Niger, armata a anunţat vineri că presupuşi militanţi ai Boko Haram au atac un sat în timpul unei vizite a unor miniştri, omorând şapte poliţişti şi rănind alţi 12. 

Atacul a avut loc joi într-un sat din regiunea Diffa care găzduieşte persoane strămutate şi refugiaţi, care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza insurgenţilor islamişti, au spus oficiali. Miniştrii nu au fost răniţi. 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă