10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi detalii din ancheta prăbușirii avionului rusesc în Sinai

Noi detalii din ancheta prăbușirii avionului rusesc în Sinai

Experții FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) au concluzionat că bomba care a explodat la bordul avionului Airbus A321 la 31 octombrie în Peninsula Sinai, cu 224 de persoane la bord a fost amplasată în cabina pasagerilor, sub un scaun de la geam, potrivit cotidianului Kommersant, relatează Agerpres. 

Ziarul, care citează o sursă apropiată anchetei privind prăbușirea avionului rusesc în Sinai, a declarat că epicentrul exploziei pare să se fi aflat în partea din spate a cabinei pasagerilor, în apropiere de coada avionului și nu în cala de bagaje, așa cum s-a spus inițial.

Citește și: Explicația rușilor: Avionul prăbușit în Sinai s-a dislocat în aer

”Conform unei versiuni preliminare, bomba ar fi putut fi pusă sub un scaun de la fereastră. Explozia acesteia a condus la distrugerea cadrului și la depresurizarea cabinei, care a avut un caracter exploziv”, relevă publicația rusă.

Potrivit ediției online a Kommersant, coada avionului s-a desprins, iar aparatul s-a dezintegrat în aer, toate persoanele de la bord murind aproape instantaneu din cauza unei scăderi bruște de presiune.

FSB, scrie același ziar, suspectează că un angajat al aeroportului din Sharm-el-Sheikh a adus bomba la bordul avionului. În urma acestei catastrofe aeriene nu au existat supraviețuitori.

Citește și: RUSIA confirmă. Avionul prăbușit în Egipt a fost ținta unui ATAC terorist

Președintele rus Vladimir Putin a promis marți să-i vâneze pe cei responsabili de atentat peste tot în lume, indiferent în ce colț al planetei s-ar ascunde. El a dat ordin aviației ruse să-și intensifice bombardamentele asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic (în Siria), care a revendicat atentatul chiar în ziua în care acesta s-a produs.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă