8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi dezvăluiri despre atentatele de la Bruxelles: Ibrahim El Bakhraoui a închiriat...

Noi dezvăluiri despre atentatele de la Bruxelles: Ibrahim El Bakhraoui a închiriat un apartament sub un nume fals

Ibrahim El Bakhraoui, unul dintre sinucigașii din atentatele de la Bruxelles, a închiriat apartamentul din comuna bruxelleză Schaerbeek, de unde au pornit autorii prezumtivi ai atacurilor, a indicat sâmbătă Parchetul federal belgian, potrivit AFP, relatează Agerpres

Cartea de identitate, falsificată, era pe numele de Miguel Dos Santos, au precizat autorităţile belgiene, confirmând astfel o informaţie difuzată de televiziunea portugheză TVI24. 

Postul a prezentat fotografia dintr-o carte de identitate belgiană în care Ibrahim El Bakraoui avea un păr des, negru, se pare o perucă, şi purta ochelari. 

Apartamentul din strada Max Roos din Schaerbeek este acela din care au plecat, în dimineaţa zilei de 22 martie, spre aeroportul Zaventem din Bruxelles, cei trei atacatori, dintre care doi kamikaze, cel de-al treilea, ‘bărbatul cu pălărie’, fiind în continuare căutat de autorităţi. 

Imobilul în care se află apartamentul fusese cumpărat în urmă cu şase luni de un portughez având legături cu sectorul de construcţii şi care locuieşte în Belgia, a precizat TVI24. 

La această adresă a fost găsit un important arsenal, printre care 15 kg de exploziv de tipul TATP, 150 de litri de acetonă, detonatoare şi o valiză plină cu cuie şi şuruburi, precum şi diverse ingrediente servind la confecţionarea de dispozitive explozive, a anunţat procurorul federal belgian a doua zi după atentate. 

Poliţia a percheziţionat apartamentul în urma mărturiei şoferului de taxi care i-a condus pe cei trei la aeroport şi care i-a recunoscut în fotografiile difuzate de autorităţi. 

Potrivit TVI24, cinci bărbaţi locuiau sau era în trecere în respectivul apartament, situat într-un imobil unde trăiesc mai multe familii, majoritatea de imigranţi.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă