15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi sancțiuni pentru Rusia: UE îngheață active și interzice unor apropiați ai...

Noi sancțiuni pentru Rusia: UE îngheață active și interzice unor apropiați ai lui Putin să călătorească

Uniunea Europeană a decis îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru doi acţionari ai Băncii Rossia şi doi oameni de afaceri, apropiaţi ai preşedintelui rus, Vladimir Putin, potrivit Jurnalului oficial (JO) al Uniunii Europene, relatează RIA Novosti,conform Mediafax.

JO a publicat o listă cu opt persoane şi trei întreprinderi vizate de o îngheţare a activelor şi interdiţii de călătorie, în calitate de sancţiuni pentru rolul Rusiei în criza din Ucraina.

Printre persoanele vizate se numără oamenii de afaceri Arkadi Rotenberg şi Konstantin Malofeev, Iuri Valentinovici Kovalciuk, preşedintele şi principalul acţionar al băncii Rossia şi Nicolai Terentievici Şamalov, al doilea cel mai important acţionar al acestei instituţii financiare, considerată drept banca personală a oficialilor de rang înalt ai Rusiei.

De asemenea, au fost impuse sancţiuni împotriva concernului specializat în producerea de rachete şi armament Almaz-Antei, companiei aeriene low-cost Dobrolet şi Băncii naţional-comerciale a Rusiei.

Ministerul rus de Externe a denunţat, miercuri, "sancţiunile antiruse" adoptate cu o zi înainte de Bruxelles, acuzând Uniunea Europeană că desfăşoară "o politică dictată de Washington", şi a afirmat că sancţiunile, care afectează sectorul energetic, vor determina o creştere a preţului la energie în Europa.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă