15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialNoi violenţe în SUA, după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr...

Noi violenţe în SUA, după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr de culoare

Protestatari au aruncat cu pietre, au tras focuri de armă şi au incendiat o benzinărie în oraşul american Milwaukee, statul Wisconsin, sâmbătă noaptea, după ce un ofiţer de poliţie a împuşcat mortal un suspect înarmat în timpul unei urmăriri, care a avut loc după o oprire în trafic, au informat autorităţile, citate de presa americană.

Poliţia din Milwaukee a afirmat că un ofiţer a deschis focul în timp ce îl urmărea pe suspect, care se pare că ar avea în jur de 20 de ani, după ce acesta din urmă a fost oprit pentru un control în trafic. Se pare că tânărul a abandonat maşina şi a fugit.

Incidentul a avut loc în unul dintre cele mai sărace cartiere ale oraşului cu o populaţie majoritar afro-americană.

Suspectul, despre care poliţia afirmă că mai fusese arestat, era înarmat cu un pistol furat. Cu toate acestea, poliţia nu a precizat dacă bărbatul a tras în timpul urmăririi.

După incident, un grup de protestatari a spart geamurile unei maşini de poliţie şi a dat foc unui alt vehicul al forţelor de ordine, înainte de a incendia o benzinărie.

Protestele violente din Milwaukee sunt ultimele dintr-o serie de demonstraţii care au cuprins mai multe oraşe din Statele Unite – între care Baton Rouge, Dallas, Ferguson, Missouri, New York şi Oakland – în ultimii doi ani după ce ofiţeri de poliţie au împuşcat mortal mai mulţi tineri de culoare.

Cele mai citite

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă