11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialNou atac armat la Istanbul. Atacatorul care a intrat în sediul Partidului...

Nou atac armat la Istanbul. Atacatorul care a intrat în sediul Partidului AKP a fost REȚINUT

Un nou atac armat a avut loc, miercuri, la Istanbul. Un bărbat înarmat a intrat în sediul Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) din Istanbul, relatează cotidianul Hurriyet, citat de Mediafax.

Bărbatul a fost reţinut de poliţie.

El le-a cerut tuturor celor din interior să urce pe acoperişul clădirii cu şapte etaje. Atacatorul a spart mai multe geamuri şi a arborat un steag al Turciei cu o sabie pe el.

Bărbatul a susţinut apoi un discurs de la fereastră în faţa persoanelor care s-au strâns în faţa clădirii, dar conţinutul acestuia nu este clar.

Atacul vine la o zi după ce un procuror a fost luat ostatic dintr-un tribunal din Turcia.

Citește și: UPDATE: Procuror luat ostatic dintr-un tribunal din Turcia. Infractorii au fost uciși

Presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) au luat ostatic un procuror, într-o instanţă din Istanbul, informează Mediafax.

Atacatorii au fost ucişi de poliție, iar ostaticul a fost grav rănit în cursul operaţiunii. Astfel, procurorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat şeful poliţiei din Istanbul, Selami Altinok. Mai multe explozii şi focuri de armă au fost auzite din afara clădirii în cursul intervenţiei forţelor speciale.

 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă