21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialNou masacru: Și fratele leului Cecil, împușcat de braconieri

Nou masacru: Și fratele leului Cecil, împușcat de braconieri

Fratele leului Cecil, numit Jericho, a fost omorât sâmbătă în Parcul Național Hwange, a declarat, pentru CNN, unul din oficialii parcului. 

Jericho a fost împușcat de un braconier, a precizat Johnny Rodriguez, șeful organizației Zimbabwe Conservation Task Force (ZCTF, Forța Specială pentru Conservarea mediului din Zimbabwe). 

Citește și: Scandal internațional: Cel mai faimos leu din Zimbabwe, UCIS de un american, în timpul unei partide ILEGALE de vânătoare

Leul Cecil, cel mai cunoscut leu dintr-un parc natural din Zimbabwe, Cecil, a fost omorât de un dentist american în cursul unei partide ilegale de vânătoare. 

În vârstă de 13 ani, celebru pentru coama lui neagră, Cecil era vedeta parcului Hwange. 

Potrivit unui ONG de mediu, la 6 iulie, animalul ar fi fost atras, în timpul nopții, în afara parcului cu ajutorul unei carcase de animal legate de un vehicul în mișcare. Stomatologul Walter James Palmer a tras apoi asupra lui cu un arc cu săgeți, dar nu a reușit decât să-l rănească.

”L-au urmărit și l-au găsit abia după 40 de ore și atunci a fost ucis cu focuri de armă”, a explicat pentru presa locală președintele organizației Zimbabwe Conservation Task Force (ZCTF, Forța Specială pentru Conservarea mediului din Zimbabwe), Johnny Rodrigues.

Citește și: Stomatologul care l-a ucis pe leul Cecil își cere scuze, dar nu față de Zimbabwe

Turistul american ar fi plătit aproximativ 50.000 dolari, pentru a merge la vânătoare în Zimbabwe. El este bine-cunoscut în comunitatea americană de vânători. În anul 2006 a fost găsit vinovat pentru că a omorât un urs negru în afara unei zone autorizate, în statul Wisconsin, şi a minţit autorităţile în acestă privinţă. El a primit o amnedă de 3.000 de dolari. Palmer a mai vizitat Zimbabwe în cadrul unei excursii de vânătoare, iar într-o fotografie publicată pe Internet în anul 2010 apare cu un leopard pe care l-a ucis.

Moartea leului Cecil a readus în atenția publică cruzimea față de animale, numeroare persoane protestând față de vânarea lor și braconaj. 

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă