15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNouă consulate ucrainene, închise din lipsă de fonduri

Nouă consulate ucrainene, închise din lipsă de fonduri

Ucraina își va închide nouă consulate din cauza lipsei de foncuri necesare funcționării acestora. În plus, Ucraina va reoganiza alte șase consulate, din același motiv, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Evgheni Perebeinis, citat de agenţiile RIA Novosti şi UNN și preluat de Mediafax.

Astfel, vor fi închise consulatele Ucrainei din Nijni Novgorod (Rusia), Preşov (Slovacia), Varna (Bulgaria), Marsilia (Franţa), Batumi (Georgia), Alma-Ata (Kazahstan), Haifa (Israel) şi Curitiba (Brazilia).

De asemenea, anterior a fost anunţată închiderea din 15 noiembrie a Consulatului General al Ucrainei la Suceava.

"Aceste consulate vor fi închise cu scopul de a optimiza gestionarea resurselor financiare de la bugetul de stat", a explicat Perebeinis, într-un interviu pentru ziarul Ukrainskaia Pravda, adăugând că acestor misiuni consulare îşi vor întrerupe activitatea începând din noiembrie.

Potrivit oficialului ucrainean, Kievul a decis să închidă anume aceste consulate, deoarece ele "nu erau foarte solicitate şi ofereau servicii unui număr mic de cetăţeni".

Perebeinis a adăugât că încă şase consulate vor fi reorganizate "în instituţii de rang inferior", mai scrie Mediafax.

"Însă cetăţenii noştri din străinătate nu trebuie să-şi facă griji, deoarece vor beneficia în continuare de serviciile necesare în cadrul unor alte oficii", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă