20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNoua maşină electrică Tesla 3 va fi prezentată pe 31 martie

Noua maşină electrică Tesla 3 va fi prezentată pe 31 martie

Compania Tesla a lansat invitațiile la prezentarea primului său model de maşină electrică de masă, care va avea loc, pe 31 martie, în cadrul unui eveniment special organizat la Hawthorne, California, scrie The Verge.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Elon Musk, a spus de mai multe ori că nu s-a decis cât de mult din noua maşină va arăta cu această ocazie, dar invitaţia trimisă presei sugerează că va putea fi văzută întreagă.

Producţia mult-aşteptatei Tesla 3 va începe anul viitor, iar specialiştii consideră că noul model va fi fie o relansare, fie o desfiinţare a companiei, care până acum s-a axat pe modele mult mai costisitoare care s-au vândut doar în câteva zeci de mii de exemplare, o foarte mică fracţiune din milioanele de maşini vândute de principalii constructori auto în fiecare an.

Noua maşină se va baza pe fabrica Gigafactory pentru a-i produce o baterie satisfăcătoare, o uzină uriaşă aflată în construcţie în deşertul Nevada, despre care Tesla susţine că va atinge capacitatea maximă de producţie în 2020.

Vestea bună este că Tesla 3 va fi mult mai accesibilă, preţul ei fiind de aproximativ 35.000 $, în timp ce modelele S sau X pornesc de la 100.000$. Producătorul american spune că după aplicarea bonusurilor pe care le oferă statul, preţul se va apropia de 30.000$, cât costă modelul Bolt de la Chevrolet care va fi scos pe piaţă în acest an. Se aşteaptă ca ambele maşini să ofere o autonomie de peste 300 de kilometri, fiind mult mai practice decât cele care domină acum piaţa şi a căror baterie ţine maximum jumătate din această distanţă.

Cele mai citite

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă