17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPiloții ucrainieni refuză să decoleze, Poroșenko ar putea anula armistițiul

Piloții ucrainieni refuză să decoleze, Poroșenko ar putea anula armistițiul

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, au discutat la telefon, marţi, după ce separatişti proruşi au doborât un elicopter aparţinând armatei ucrainene, ucigând nouă persoane şi ameninţând continuarea armistiţiului în estul Ucrainei, anunță Mediafax, cu referire la un comunicat de presă dat publicității de Casa Albă.

Joe Biden a subliniat necesitatea "de a avea observatori la faţa locului care să constate încălcările armistiţiului" şi "să pună capăt livrării de arme şi sosirii de militanţi din cealaltă parte a frontierei" cu Rusia, a anunţat Casa Albă.

Site-ul Inforesist anunță că armistițiul nu este respectat nici în Kramatorsk, unde teroriștii continuă să atace aeroportul.

După atacul de ieri asupra elicopterului ucrainian, soldat cu 9 morți, piloții refuză să mai efectueze zboruri. Autorităţile ucrainene au precizat că elicopterul nu participa la operaţiuni de luptă, fiind de transport. Incidentul intervine în contextul în care autorităţile de la Kiev şi insurgenţii proruşi au anunţat că menţin un armistiţiu, valabil până pe 27 iunie.

Elicopterul, de tip Mi-8, a fost doborât cu o rachetă trasă de la sol cu un sistem mobil. Elicopterul revenea la bază după ce transportase echipamente de control într-o zonă de conflict, relatează AFP.

Potrivit corespondentului AFP prezent la Slaviansk, tiruri de artilerie s-au auzit marţi la ora 17.30 (17.30, ora României) în zona în care s-a prăbuşit elicopterul.

Cele mai citite

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

EPPO anchetează achiziția de vaccinuri, Comisia Europeană îi reduce bugetul cu 5 milioane de euro. Parchetul European vrea să rezolve amiabil disputa cu Comisia...

Conducerea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi, caută să convingă "amiabil" Comisia Europeană să revină asupra deciziei de a reduce finanțarea EPPO cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă