23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNouă persoane au murit şi peste 200 au fost rănite, în cutremurul...

Nouă persoane au murit şi peste 200 au fost rănite, în cutremurul din Asia de Sud

Nouă persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în cutremurul cu magnitudinea de 6,8, care a avut loc, luni, în Asia de Sud, informează Reuters, citat de Mediafax.

În prezent, echipele de intervenţie încearcă să scoată victimele de sub dărâmături.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei şi spitalelelor din oraşul Imphal, capitala statului Manipur din nordul Indiei, unde s-a produs cutremurul, şase persoane au murit şi peste 100 au fost rănite, dintre care 33 se află în stare gravă. Bilanţul anterior era de cinci morţi în India.

“A fost cel mai mare cutremur care s-a produs în Imphal”, a declarat un responsabil al managementului dezastrelor naturale din India, Kanarjit Kangujam, pentru Reuters. Echipele de salvare se luptă să scoată de sub dărâmături posibilii supravieţuitori, deşi nu se ştie câţi oameni se află prinşi sub resturile de construcţii.

În Imphal, un oraş cu o populaţie de 270.000 de oameni, locuitorii au fost treziţi din somn de cutremur şi şi-au părăsit casele în fugă, cuprinşi de panică. Liniile de telecomunicaţii nu funcţionează în întreaga regiune.

Cursele aeriene nu au fost afectate de cutremurul de luni, deşi un zid despărţitor s-a surpat, potrivit unui angajat al aeroportului.

Citeşte şi: Cinci morţi în India şi unul în Bangladesh, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,7

Seismul a fost resimţit şi în statele din apropiere, Bangladesh, Myanmar, Nepal.

Potrivit presei din Bangladesh, trei persoane au murit de infarct, iar poliţia a anunţat că peste 90 de persoane au fost rănite. Cutremurul s-a resimţit până în oraşul Yangon, în Myanmar (Birmania). Potrivit Departamentului de Meteorologie din Naypyitaw, capitala ţării, nu au fost raportate victime.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), cutremurul de luni a avut o magnitudine de 6,8, o adâncime de 57 de kilometri şi s-a produs la 29 de kilometri la vest de Imphal.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă