20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialNumărul hackerilor din Coreea de Nord s-a dublat în ultimii ani

Numărul hackerilor din Coreea de Nord s-a dublat în ultimii ani

Coreea de Nord a dublat, în ultimii doi ani, numărul hackerilor pe care-i utilizează pentru a efectua atacuri cibernetice şi a creat baze în străinătate, a anunţat duminică agenţia de presă sud-coreeană.

Unitatea "hackerilor" din Coreea de Nord este alcătuită în prezent din 5.900 de persoane, faţă de 3.000 în urmă cu doi ani, scrie Yonhap.

"Ţara comunistă deţine o unitate de hackeri, plasată sub tutela Biroului General pentru Recunoaştere, din care fac parte aproximativ 1.200 de hackeri profesionişti", precizează agenţia, care citează o sursă căreia nu-i dezvăluie numele.

Hackerii nord-coreeni au acţionat uneori de la baze instalate în străinătate, inclusiv în China, adaugă Yonhap potrivit Mediafax.n ultimii ani, hackerii nord-coreeni au lansat atacuri cibernetice asupra mai multor ţinte sud-coreene, între care agenţii militare, bănci, agenţii guvernamentale, posturi de televiziune sau site-uri media.

Anchete efectuate de către autorităţi au conchis că aceste atacuri au ca origine Coreea de Nord, acuzaţii pe care Phenianul le respinge.

Seulul şi-a suplimentat bugetul alocat securităţii informatice şi formează experţi cu scopul de a-şi reduce vulnerabilitatea. În 2011, Coreea de Sud a creat o agenţie specială dedicată apărării de aceste atacuri.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă