16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNumărul pelerinilor morţi la Mecca a CRESCUT

Numărul pelerinilor morţi la Mecca a CRESCUT

Numărul iranienilor morți în timpul busculadei produse săptămâna trecută la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, a crescut de la 241 la 464, potrivit bilanţului anunțat, joi, de comitetul iranian de organizare a pelerinajului (Hajj), informează Agerpres. 

‘La șapte zile după acest tragic accident și de căutări continue (…), numărul pelerinilor iranieni urcați la Cer în timp ce săvârșeau ritualul de Hajj la Mina este de 464’, indică comitetul într-un comunicat citat de AFP.

Iranul este țara de unde provin cele mai multe dintre victimele tragediei de la Mina care, conform autorităților de la Riad, s-a soldat în total cu 769 de morți și 934 de răniți.

Această tragedie, cea mai mare din ultimii 25 de ani în timpul pelerinajului anual (Hajj), a amplificat tensiunile deja existente între Iranul șiit și Arabia Saudită sunnită, cei doi mari rivali din regiune.

Liderul religios suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Arabia Saudită ar trebui să-și prezinte scuze și să-și accepte responsabilitatea pentru tragedia de la Mecca, iar președintele Hassan Rohani a criticat Riadul pentru lipsa de cooperare în privința repatrierii trupurilor victimelor și ajutării răniților. Arabia Saudită a acuzat la rândul său Iranul că exploatează politic tragedia de la Mina.

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă