9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCompaniile aeriene modifică procedurile, după accidentul avionului Germanwings

Companiile aeriene modifică procedurile, după accidentul avionului Germanwings

Companiile de transport aerian din diferite țări ale lumii încep să-și modifice regulamentele interne, impunând prezența permanentă a doi membri ai echipajului în cabina piloților.

Potrivit BBC News online, această măsură de securitate intervine după accidentul avionului companiei Germanwings, care ar fi fost prăbușit intenționat de copilotul său, rămas singur în cabină. Autorităţile franceze suspectează că prăbuşirea avionului a fost un act sinucigaş comis de copilot.

Incidentul aviatic s-a soldat cu 150 de morţi.

Companiile Air Canada, Westjet Air Transat, Air Shuttle, Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin şi Thomas Cook au confirmat modificarea procedurilor.

Noile proceduri impun prezenţa permanentă a două persoane în cabina piloţilor. Noua regulă este conformă cu legislaţia din Statele Unite, unde un însoţitor de bord este obligat să intre în carlingă cât timp unul dintre cei doi piloţi al unui zbor comercial a ieşit.

În Uniunea Europeană, procedurile permiteau ieşirea unui pilot scurt timp din carlingă, fără a intra alt membru al echipajului.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă