12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. O ambarcațiune cu sute de migranți a naufragiat în Creta. Autoritățile...

UPDATE. O ambarcațiune cu sute de migranți a naufragiat în Creta. Autoritățile desfășoară o operațiune de salvare

O ambarcațiune pe care se aflau sute de migranți a naugrafiat, vineri dimineața, în largul coastelor insulei Creta. Astfel, autoritățile din Grecia desfășoară o operațiune de salvare, potrivit poliției portuare locale, citată de AFP, informează Agerpres.

UPDATE. Cel puţin 250 de migranţi au fost salvaţi vineri dimineaţă în largul coastelor insulei Creta după naufragiul ambarcaţiunii în care se aflau, iar operaţiunile de salvare continuă, a indicat poliţia portuară locală.

—-

„Numărul persoanelor în pericol ar putea atinge sute. Sunt oameni în apă, iar navele din zonă au lansat colaci de salvare şi intervin pentru salvarea migranţilor”, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei portuare greceşti.

Ambarcaţiunea de 25 de metri, este pe jumătate scufundată. Ea fost semnalată de o navă de pasageri la 75 de mile sud de insula Creta. 

Poliţia portuară greacă a trimis la locul incidentului două nave de patrulare, un avion şi un elicopter. Cel puţin patru nave care se aflau în zonă participă la operaţiunile de salvare. Provenienţa ambarcaţiunii cu migranţi nu este cunoscută, dar autorităţile nu exclud nicio ipoteză – ea ar putea veni din Turcia, Libia sau Egipt. 

În 27 mai, poliția portuară din Creta a interceptat, în largul coastelor insulei, o ambarcațiune condusă de doi presupuşi traficanţi de persoane, un ucrainean şi un egiptean, care transporta 65 de sirieni, afgani şi pakistanezi. Poliţia portuară nu a precizat dacă nava, plecată din Turcia, se îndrepta spre Italia sau a optat pentru acest traseu pentru a ajunge în Grecia evitând patrulele NATO desfăşurate mai la nord, în Marea Egee. 

Desfăşurarea navelor NATO vizează mai ales „tăierea” rutei prin Marea Egee folosite începând de anul trecut de sute de mii de migranţi pentru a ajunge în Europa.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă