12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialO dronă aparținând Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, doborâtă în...

O dronă aparținând Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, doborâtă în estul Ucranei

O dronă care aparținea observatorilor Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) ar fi fost doborâtă de tiruri care aparțin separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, informează AFP, citat de Agerpres.

Drona care aparținea responsabililor OSCE, însărcinați să controleze dacă se respectă acordul de încetare a focului în estul Ucrainei, zbura la aproape 2.500 de metri altitudine, atunci când „a pierdut contactul şi a fost victima unei defecţiuni totale”, a precizat organizația, într-un comunicat de presă.

Astfel, există indicii care „sugerează puternic” că drona a fost doborâtă de tiruri ale separatiștilor pro-ruși, aflați la circa 35 km nord-est de Doneţk.

Citește și: Ucraina: Separatiștii proruși acuză armata ucraineană că ar fi lansat un atac în apropiere de Donețk

Totodată, observatorii OSCE au precizat că au mai pierdut o dronă pe 27 mai, imediat după ce ea a reperat un lansator de rachete sol-aer într-o zonă industrială aflată în ruine. 

Anunțul vine în contextul în care atât autoritățile de la Kiev, cât și observatorii OSCE au constatat la „o escaladare” a confruntărilor în ultimele săptămâni, numărul soldaţilor ucraineni ucişi fiind în creştere netă. 

Potrivit unui nou bilanţ, făcut public vineri de către Naţiunile Unite, 9.371 de persoane au fost ucise şi 21.532 rănite de la declanşarea conflictului, în aprilie 2014, între armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul ţării. 

Conform termenilor acordurilor de la Minsk semnate în februarie 2015, menite să pună capăt conflictului, toate armele grele trebuie să fie retrase de pe linia frontului. 

Citește și: Trupe ruseşti în apropiere de Ucraina ca răspuns la intensificarea activităţii NATO

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă