26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialO femeie a folosit o strategie șocantă pentru a arăta efectele cancerului...

O femeie a folosit o strategie șocantă pentru a arăta efectele cancerului la sân

O supraviețuitoare a cancerului de sân a postat fotografii pe rețelele de socializare cu sânii ei, după radioterapie, pentru a arăta ce înseamnă să trăiești cu această boală și urmele care le lasă pe trupurile bolnavilor, potrivit The Independent. 

Fotografiile explicite au fost realizate după ce Jenn Alter a făcut 35 de zile de radioterapie, în 2013. În urma tratamentului sânii femeie au rămas cu arsuri puternice, cicatrici și piele iritată.

Jenn Alter a postat fotografiile și pentru a atrage atenția că unele campanii de sensibilizare a oamenilor în legătură cu cancerul la sân, nu sunt eficiente. Astfel, Alter a arătat că campanii precum ”Ziua fără sutien” sexualizează boala. Jenn Alter nu este singura care a criticat această campanie pentru obiectificarea trupului femeilor.

”Nu este vorba despre salvarea sânilor. Ziua fără sutien este doar o scuză folosită de unele femei pentru a posta fotografii în care li se văd sfârcurile prin bluză. Cancerul înseamnă cicatrici, greață, durere, chelie, piele arsă și inimi frânte. Pozele te fac să te simți incomod? Ar trebui”, a scris Alter.

Femeia a precizat că speră că imaginile le vor reaminti oamenilor că nu e nimic sexi în a avea cancer la sân.

După ce a postat imaginile, Alter a primit numeroase mesaje de susținere din partea unor oameni care au spus că tânăra le-a schimbat modul în care privesc cancerul. 

 

Cele mai citite

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă