12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialO femeie a fost INCENDIATĂ pentru că nu a vrut să dea...

O femeie a fost INCENDIATĂ pentru că nu a vrut să dea mită

O femeie din nordul Indiei a murit după ce i s-ar fi dat foc în interiorul unei secții de poliție, de către polițisti, pentru că ar fi refuzat să le dea mită, relatează BBC News. 

Neetu Dwivedi, în vârstă de 40 de ani, a spus unui magistrat înainte de a muri că polițiștii i-au cerut 100.000 de rupii ($1,578), după ce s-a dus la poliție să încerce să își elibereze soțul reținut pentru a da declarații într-un caz de crimă. 

Polițiștii pe care femeia i-a indicat drept responsabili pentru ce i s-a întâmplat au negat totul și spun că aceasta și-a dat singură foc.  Totuși, polițiștii au fost suspendați și ministrul din Uttar Pradesh,  Akhilesh Yadav, a declarat că se va deschide o anchetă în acest caz. 

Citește și: Practică UMILITOARE în India: O femeie violată trece printr-un ritual al purificării, pentru a fi iertată

Incidentul a avut loc luni în orașul Barabanki, a declarat un ofițer de poliție pentru BBC Hindi. 

Dwivedi a murit marți dimineață, în spital, din cauza arsurilor care îi acoperea 80 % din corp.  Înainte să moară le-a povestit magistraților și reporterilor cum a fost agresată și umilită de atacatorii săi dupe ce a refuzat să plătească mita care i s-a cerut. 

Fiul lui Neetu Dwivedi, jurnalist la un ziar din India, a declarat că vrea dreptate și că mama lui ”se va odihni doar dacă cei vinovați sunt pedepsiți”. 

Incidentul are loc la nici o lună de când jurnalista Jagendra Singh a fost incendiată de un polițist din Shahjahanpur. 

 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă