14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialO femeie a murit din cauza unei bacterii rezistente la toate antibioticele...

O femeie a murit din cauza unei bacterii rezistente la toate antibioticele aprobate în SUA

O femeie infectată cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele existente a murit în Statele Unite ale Americii, au anunțat vineri Centrele de control și prevenire a maladiilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC), suscitând noi temeri cu privire la răspândirea acestor agenți patogeni mutanți, informează sâmbătă France Presse, citată de Agerpres.

Femeia septuagenară, rezidentă în statul Nevada (vest), a murit în septembrie după un șoc septic. Ea era infectată cu bacteria Klebsiella pneumoniae (Bacilul lui Friedlander), izolată într-o rană în luna august, au detaliat CDC pe site-ul lor.

Rară, această bacterie face parte din familia Enterobacteriaceae rezistentă la carbapeneme (CRE), o ''superfamilie'' de bacterii rezistente la aproape toate substanțele antimicrobiene existente pe piață.

Dar testele au arătat că aceasta nu a avut gena MCR-1, care crește rezistența la colistin, un vechi antibiotic capabil să lupte împotriva CRE.

Cel mai îngrijorător lucru legat de bacteriile CRE dotate cu această genă este capacitatea lor de a transmite altor bacterii super-rezistența lor la antibiotice.

O astfel de super-bacterie a fost detectată pentru prima dată în Statele Unite în mai 2016 la o femeie de 49 de ani care a supraviețuit, totuși, infecției pe care o avea, care a reacționat în cele din urmă la un antimicrobian.

În ceea ce privește femeia decedată, care a fost internată în luna august în Nevada, ea a fost aparent infectată în India, unde a fost tratată mult timp pentru o fractură la picior.

În India există mai multe cazuri de infecții rezistente decât în Statele Unite, în principal din cauza calității proaste a apei și condițiilor sanitare în general, forțând populația la un consum ridicat de antibiotice pentru a lupta împotriva infecțiilor, mai ales intestinale.

Cazul fatal din Statele Unite intensifică temerile legate de o pierdere a eficacității antibioticelor, care ar face foarte periculoase infecțiile ușoare în prezent.

Bacteria Klebsiella pneumoniae este considerată de aproape toate organismele de sănătate, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS), drept + o amenințare urgentă pentru sănătatea umană +', a menționat într-un comunicat profesorul Nick Thomson, director al grupului de genomică bacteriană din cadrul Wellcome Trust Sanger Institute din Marea Britanie, ca reacție la cazurile raportate în Statele Unite.

Rata de mortalitate din cauza acestei bacterii variază între 40 și 50%.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă