13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNepal: Confesiunea unei femei însărcinate, care a stat șase zile sub dărâmături

Nepal: Confesiunea unei femei însărcinate, care a stat șase zile sub dărâmături

O femeie însărcinată, în vârstă de 26 de ani şi originară din Sindhupalchok, a supravieţuit “Marelui Cutremur” din Nepal, aşa cum numesc localnicii cutremurul produs în aprilie în această ţară şi soldat cu peste 8.000 de morţi, informează Mediafax.

Citește și: A fost găsită epava elicopterului american dispărut în Nepal

“Nu puteam face nimic din cauza durerii. Copilul nu se mai mişca şi am crezut că a murit. Am crezut că vom muri amândoi. Am fost dusă la spital şi m-au tratat. Am început să mănânc şi, încet, copilul a început să se mişte din nou“, povesteşte ea la spitalul Crucii Roşii din Chautara în Sindhupalchok.

Rita Maya Shrestra are 26 de ani şi era însărcinată în şase luni şi jumătate în ziua cutremurului cu magnitudinea de 7,8 produs la 24 aprilie. Ea se afla în locuinţa ei din satul Haga.

Citește și: Cutremur Nepal. Expert: Seismul a avut de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima

Casa s-a surpat peste ea, iar femeia a rămas blocată între ruine. Ea a fost grav rănită şi a avut dureri îngrozitoare, în timp ce familia a reuşit să o scoată dintre dărâmături abia după câteva ore.

Rita s-a lovit la un şold şi şi-a rupt un picior, iar la celălalt s-a rănit. Era în agonie dar a primit ajutor medical abia după şase zile, a declarat ea pentru BBC.

 

Cele mai citite

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Nașterile și căsătoriile în Germania au ajuns la cele mai scăzute niveluri în 2023 din ultimul deceniu

Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Federal...
Ultima oră
Pe aceeași temă