20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialO fetiță a murit, în Nigeria, după ce și-a detonat centura cu...

O fetiță a murit, în Nigeria, după ce și-a detonat centura cu explozibili. Atacul viza forțele de securitate

O fetiță kamikaze a murit, în nord-estul Nigeriei, după ce și-a activat centura cu explozibili în apropiere de forțele de securitate, potrivit unei surse nigeriene, citată de AFP, informează Agerpres.

„Ea s-a apropiat de campamentele militare și a încercat să traverseze șoseaua în direcția taberei de persoane strămutate. Soldații i-au ordonat să se oprească, dar ea i-a ignorat. Au amenințat că vor trage asupra ei și atunci fetița s-a supus ordinelor și și-a ridicat hijab-ul. Avea explozibili asupra sa, pe care i-a activat și a explodat”, a relatat Musa Ahmad, care lucrează în sprijinul armatei nigeriene împotriva grupării islamiste Boko Haram.

Atacul, care a avut loc luni la prânz în localitatea Banki, în statul Borno, la frontiera cu Camerunului, nu s-a soldat cu victime în afară de fetița kamikaze. 

Potrivit martorului respectiv, la 18 ianuarie, o femeie însoțită de un adolescent au fost uciși de explozia centurilor lor în timp ce refuzau să se supună unei percheziții. În aprilie 2016, cel puțin șapte persoane au fost ucise în tabăra lor într-un dublu atentat sinucigaș comis de către două femei.

Mii de civili și-au găsit refugiu în Banki, la 130 km de capitala statului Borno, Maiduguri, locul de origine al grupării Boko Haram, a cărei insurecție s-a soldat cu peste 20.000 de morți și peste două milioane de persoane strămutate începând din 2009.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă