13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialO fetiță de doi ani a murit în Indonezia, după ce fusese...

O fetiță de doi ani a murit în Indonezia, după ce fusese rănită în atacul asupra unei biserici

O fetiță în vârstă de doi ani a decedat luni, după ce fusese rănită în atacul cu cocktail Molotov împotriva unei biserici din Indonezia, informeză AFP citată de Agerpres.

Atacul asupra bisericii a fost comis duminică. Agresiunea a vizat o minoritate religioasă, într-o țară care ar avea, conform statisticilor, cei mai mulți musulmani din lume.

Fetița se număra printre cei patru copii afectați în urma atacului comis duminică de un bărbat care circula cu motocicleta, purtând un tricou inscripționat “jihad”.

El a lansat cocktailul său molotov contra acestei biserici în provincia Kalimantan, partea indoneziană a insulei Borneo.

La momentul atacului, copiii, în vârstă de la doi la patru ani, se jucau în parcarea bisericii din orașul Samarinda.

Fetița a fost grav arsă “și doctorii nu au mai putut din nefericire să o salveze, a murit în această dimineață”, luni, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției locale, Fajar Setiawan.

Ceilalți copii, care au suferit răni mai puțin grave, rămân internați în spital.

Presupusul autor al atacului a fost arestat. Este vorba de un bărbat de 32 de ani, care și-a ispășit deja o pedeapsă cu închisoarea pentru implicarea sa într-un proiect de atentat cu bombă în 2011 contra unor personalități, dintre care predicatori musulmani moderați și șeful anti-terorismului, conform poliției.

În august, un adolescent care se declarase obsedat de gruparea jihadistă Statul Islamic înjunghiase un preot într-o biserică și încercase să detoneze o bombă artizanală.

Alături de minoritarii creștini, în Indonezia mai trăiesc hinduși și budiști.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă