6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO misiune a Parlamentului European va participa la monitorizarea alegerilor prezidențiale din...

O misiune a Parlamentului European va participa la monitorizarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

O misiune a Parlamentului European va participa la monitorizarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care sunt programate să aibă loc în data de 30 octombrie, informează europarlamentarul român Siegfried Mureșan, citat joi de Jurnal.md și Unimedia, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul a precizat că liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, candidatul unic al partidelor de opoziție proeuropene antioligarhice în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, l-a alertat în legătură cu riscul „major” ca scrutinul să fie fraudat.

„Am început pregătirile pentru misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Doamna Maia Sandu m-a alertat cu privire la riscul major ca aceste alegeri să fie fraudate’, a scris Mureșan, într-un mesaj postat pe pagina  de Facebook.

Europarlamentarul a mai precizat că va face tot posibilul ca scrutinul electoral să se desfășoare într-un mod democratic. „Noi, membrii Parlamentului European, care vom veni în misiune, vom face tot ce ne stă în putere pentru ca alegerile din Republica Moldova să fie corecte și transparente, iar votul să fie secret și liber exprimat’, a mai precizat el Siegfried Mureșan.

 

Scrutinul prezidențial din 30 octombrie va fi monitorizat și de către Misiunea de Monitorizare a Alegerilor (MOA) din cadrul Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), potrivit portalului IPN.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă