15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: O navă-cargo a eşuat în Marea Egee. Cetăţeanul român a fost...

UPDATE: O navă-cargo a eşuat în Marea Egee. Cetăţeanul român a fost salvat

UPDATE 28:35: Ministerul de Externe a precizat, miercuri, că cetăţeanul român aflat la bordul navei eşuate în Marea Egee a fost salvat, iar starea sa de sănătate este bună, informează Mediafax.

"Ambasada României la Atena a intervenit pe lângă autorităţile maritime din Grecia, pentru a solicita detalii cu privire la situaţia acestuia şi asupra circumstanţelor producerii incidentului, rezultând că cetăţeanul român se află în afara oricărui pericol. Urmare demersurilor iniţiate pe lângă autorităţile elene, s-a confirmat faptul că nava, sub pavilion cipriot, a naufragiat în cursul nopţii de 10 spre 11 februarie 2015, la ora 01.34, în largul Insulei Andros, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile", se arată în răspunsul MAE.

——–

O navă-cargo la bordul căreia se afla inclusiv un marinar român a eşuat, miercuri, în Marea Egee, autorităţile elene intervenind pentru salvarea echipajului şi stabilizarea navei, informează Mediafax.

autorităţile elene au intervenit în apropierea Insulei Andros şi au salvat până acum 18 membri ai echipajului cargoului Goodfaith, relatează publicaţia Ekathimerini.

Nava sub pavilion cipriot, care plecase din Portul Elefsina (regiunea Atena) spre Odesa (Ucraina), a eşuat miercuri dimineaţă în apropierea Insulei Andros. Căpitanul a comunicat că nava a început să ia apă.

Optsprezece dintre cei 22 de membri ai echipajului au fost salvaţi cu elicoptere Super Puma, aparţinând Forţelor aeriene elene.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă