10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă năpastă asupra nepalezilor, după cutremure

O nouă năpastă asupra nepalezilor, după cutremure

Specialiştii au emis o averitzare de inundaţii în Nepal, în urma unei alunecări de teren care a blocat cursul unui râu. Astfel, mii de persoane au fugit către locuri mai sigure, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

Râul Kali Gandaki din districtul Myagdi, situat la aproximativ 140 de kilometri nord-vest de capitala Kathmandu, a creat un nou lac adânc şi cu dimensiuni în creştere. Deocamdată nu au fost rapotate victime, în timp ce la faţa locului au fost trimişi militari.

Citeşte şi: Încă un CUTREMUR în Nepal

Mai multe alunecări de teren s-au produs în Nepal de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 din 25 aprilie şi soldat cu moartea a peste 8.000 de persoane. Acest cutremur a fost urmat de un altul cu magnitudinea de 7,3 la 12 mai, care a generat câteva replici puternice.

Alunecarea de teren s-a produs în apropiere de miezul nopţii şi a generat creşterea nivelului apelor cu aproximativ 200 de metri.

“Le-am cerut sătenilor care locuiesc pe malurile râului în aceste districte să meargă în locuri mai sigure”, a declarat un oficial din cadrul Ministerului nepalez de Interne, Laxmi Prasad Dhakal, pentru agenţia Reuters.

Una dintre cele mai mari hidrocentrale din Nepal se află în această zonă şi ar putea fi în pericol, au avertizat oficialii.

Citeşte şi: Cutremur Nepal: Șansele de găsire a altor supraviețuitori scad dramatic

Elicopterele armatei supraveghează zona, iar militarii sunt trimişi să pompeze apa din lacul format. Autorităţile susţin că zone întinse pot fi puse în pericol de inundaţii dacă apele vor creşte.

Râul Kaligandaki ajunge în India, unde se varsă în Gange.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă