11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialO nouă serie de propuneri ale Greciei, în încercarea de a cădea...

O nouă serie de propuneri ale Greciei, în încercarea de a cădea la pace cu creditorii

Ministrul grec al Finanţelor, Yanis Varoufakis, a prezentat, joi seară, noi propuneri de reforme omologilor săi din zona euro, reuniţi în Luxemburg, informează Mediafax.

“Domnul Varoufakis a prezentat o nouă serie de propuneri”, a declarat un funcţionar guvernamental grec, citat de Le Figaro.

Citește și: Premierul Greciei: “Insistența oarbă” privind reducerea pensiilor va AGRAVA criza financiară

Propunerile prezentate de oficialul elen se referă la modalităţi de consolidare bugetară şi la gestionarea pe termen lung a datoriei suverane.

“Nu există veşti-şoc; continuăm negocierile şi suntem deschişi propunerilor”, a adăugat Varoufakis.

Grecia nu va beneficia de o perioadă de graţie dacă nu va plăti datoria de aproape 1,6 miliarde de euro către FMI, scadentă pe 30 iunie, a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, presând astfel statul elen să ajungă la un acord cu creditorii.

Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, se încheie pe 30 iunie, în aceeaşi zi în care statul elen trebuie să facă plata către FMI.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Cele mai citite

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă