13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialO parte din epava avionului AirAsia prăbuşit a fost scoasă la suprafaţă

O parte din epava avionului AirAsia prăbuşit a fost scoasă la suprafaţă

Echipele care caută epava avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java, în Indonezia, au scos la suprafaţă sâmbătă o parte din coada aparatului de zbor, la două săptămâni după accident, relatează AFP.

Echipamente gonflabile de ridicare de mari dimensiuni au fost folosite pentru a scoate la suprafaţă această parte din coada avionului – cea mai mare parte a aparatului gâsită până în prezent – care se afla la aproximativ 30 de metri adâncime, a constatat un jurnalist aflat la bordul navei de război indoneziene KRI Banda Aceh, care participă la operaţiuni, conform Mediafax.

Este vorba despre un fragment vopsit în roşu, pe care scrie cu litere albe Asia, a doua parte a logo-ului companiei aeriene, al cărei avion transporta 162 de persoane.

"Am ridicat coada avionului cu o macara şi am pus-o pe nava Crest Onyx. O vom reexamina pentru a verifica dacă se află acolo cutiile negre, doar pentru a fi siguri", a declarat un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Manahan Simorangkir.

Semnale acustice provenind aparent de la cutiile negre ale avionului au fost detectate pentru prima dată vineri. Dar după primele cercetări, se pare că cutiile negre s-au desprins de partea din spate a avionului, unde se află în mod normal, şi s-ar afla pe fundul mării, a declarat un alt oficial, S.B. Supriyadi.

Scafandrii marinei indoneziene continuau sâmbătă să caute cutiile negre sau înregistratoarele de zbor, indispensabile pentru a stabili circumstanţele accidentului.

Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea, la 28 decembrie, din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore. Doar 48 de cadavre au fost recuperate până în prezent din mare.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă