15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialO româncă va fi reprezentantul Secretarului general ONU

O româncă va fi reprezentantul Secretarului general ONU

Ambasadorul Simona Miculescu a fost desemnată reprezentant al Secretarului general ONU şi director al Biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Belgrad, informează un comunicat remis de MAE.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat numirea de către Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a diplomatului român Simona Miculescu în calitate de reprezentant al SG ONU şi Director al Biroului Organizaţiei Națiunilor Unite de la Belgrad (UNOB).

Din această poziţie, ambasadorul Miculescu va conduce activitățile UNOB în sprijinul Misiunii ONU de Administrare Interimară în Kosovo (UNMIK) și activitățile regionale relevante pentru ONU și activitatea UNMIK, explică MAE.

"O felicit pe doamna ambasador Simona Miculescu pentru obţinerea acestei funcţii importante în cadrul sistemului ONU. România, prin Ministerul Afacerilor Externe, promovează activ diplomați în poziții de înaltă responsabilitate reușind să obțină cea mai înaltă poziție deținută de un diplomat român, în prezent, în cadrul sistemului ONU. Desemnarea ambasadorului Miculescu în această funcție reprezintă atât o apreciere evidentă a competenţei şi realizărilor obținute în timpul mandatului său la New York, cât şi o confirmare a activităţii desfăşurate de România în cadrul Organizației Națiunilor Unite", a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Ambasadoarea Simona Miculescu, în prezent Reprezentant Permanent al României la ONU, a deţinut, în perioada 2000-2004, funcţia de consilier pentru politică externă al preşedintelui României și a obţinut în anul 2002 rangul de ambasador.

De asemenea, a fost purtător de cuvânt şi director al Serviciului de presă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi consilier al ministrului pentru relația cu mass-media.

Totodată, a fost secretar de presă la Ambasada României la Washington, iar în perioada 2006-2007 a fost consilier principal al Guvernului irakian pe probleme de comunicare publică.

A fost mai coordonator al Departamentului de informaţii publice al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Kosovo (1999-2000).

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă