6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO școală de ingineri cu acronimul ISIS a fost, confundată cu Statul...

O școală de ingineri cu acronimul ISIS a fost, confundată cu Statul Islamic

O școală de ingineri din sudul Franței cu acronimul ISIS (Informatique et Systemes d’Information pour la Sante) s-a confruntat cu probleme la vama canadiană, din cauza omonimiei în Candada și SUA cu gruparea teroristă Statul Islamic, a precizat instituția de învățământ, potrivit Agerpres

Școala, situată în orașul Castres, are același nume cu unul dintre acronimele în limba engleză folosite în mod obișnuit pentru a-i desemna pe jihadiștii Statului Islamic.

Astfel, instituția de învățământ a atras atenția vameșilor canadieni când școala a comandat în urmă cu câteva luni de la o întreprindere canadiană un material de geolocalizare pentru programe de cercetare.

”Fiind vorba de un material considerat potențial sensibil, vama canadiană l-a blocat. A fost nevoie de două luni de demersuri pentru ca școala să ajungă în cele din urmă să-și obțină comanda”, a declarat pentru AFP un membru al conducerii școlii, care a ținut să-și păstreze anonimatul. 

Școala nu vrea să facă însă ”o psihodramă” din această întâmplare, chiar dacă ea a fost provocată de asemănarea dintre cuvinte, a comentat responsabilul, care nu a exclus ”pentru moment” posibilitatea ca școala să-și schimbe numele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă