12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialObama: Asasinarea lui Boris Nemţov, o dovadă a deteriorării libertăților în Rusia

Obama: Asasinarea lui Boris Nemţov, o dovadă a deteriorării libertăților în Rusia

Preşedintele american Barack Obama a apreciat, marţi, că problemele Rusiei legate de libertatea presei, libertatea de întrunire, libertatea de informare şi respectarea drepturilor cetăţeneşti s-au înrăutăţit în ultimii ani, informează Mediafax.

Citește și: Liderul opoziţiei ruse, Boris Nemţov, a fost UCIS. Putin: Este un asasinat la comandă! Obama condamnă "uciderea brutală"

"Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar ştiu că problemele legate de libertatea presei, libertatea de întrunire, libertatea de informare, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeneşti sunt în prezent mai mari în Rusia decât în urmă cu patru, cinci sau zece ani", a declarat preşedintele american, conform RIA Novosti.

Citește și: Camerele de supraveghere, din zona unde a fost ucis Boris Nemţov, erau oprite

Boris Nemţov, un lider al opoziţiei ruse, a fost împuşcat de câteva ori, vineri, înainte de miezul nopţii, în timp ce se plimba pe podul Bolşoi Moskvoreţki, în apropiere de Kremlin, în compania modelului ucrainean Anna Duriţkaia.

El va fi înhumat marţi la cimitirul Troiekurovskoie din Moscova.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă