11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Armistițiu în Gaza - ONU a adoptat o declarație prin care...

UPDATE: Armistițiu în Gaza – ONU a adoptat o declarație prin care cere “armistiţiu umanitar imediat şi fără condiţii”. Obama a vorbit cu Netanyahu la telefon pe această temă

UPDATE 07.45:
Consiliul de securitate al ONU a adoptat în noaptea de duminică spre luni o declaraţie unanimă în care îndeamnă la un "armistiţiu umanitar imediat şi fără condiţii" în Fâşia Gaza.

—–

Încetarea focului în Fășia Gaza trebuie făcută imediat și necondiționat, aceasta fiind un imperativ strategic, i-a transmis președintele SUA, Barack Obama, premierului sraelian Benjamin Netanyahu, în timpul unei conversații telefonice.

"Preşedintele a spus clar că punerea în aplicare a unei încetări a focului imediată şi necondiţionată este un imperativ strategic", a anunţat Casa Albă într-un comunicat, citat de Mediafax.

În cursul acestei discuţii, Obama a subliniat "îngrijorarea profundă a Statelor Unite în legătură cu numărul mare de morţi în rândul civililor palestinieni şi a israelienilor".

Preşedintele american a menţionat, de asemenea, o "degradare a situaţiei umanitare în Fâşia Gaza".

Totuşi, el a condamnat "atacurile Hamas împotriva Israelului" şi a reafirmat "dreptul Israelului de a se apăra".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat duminică mişcarea islamistă palestiniană Hamas că-şi încalcă propriul armistiţiu, în interviuri pentru mai multe posturi americane de televiziune.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a acceptat un armistiţiu umanitar de 24 de ore în Fâşia Gaza, începând de duminică de la ora locală 14.00 (14.00, ora României), însă combatanţi din cadrul mişcării au revendicat ulterior noi tiruri de rachetă către Israel, mai scrie Mediafax.

Peste 1.060 de palestinieni – în principal civili – au fost ucişi în cele 20 de zile de ofensivă israeliană în Fâşia Gaza.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă