14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialObama: Închiderea frontierelor din cauza epidemiei de Ebola e contraproductivă

Obama: Închiderea frontierelor din cauza epidemiei de Ebola e contraproductivă

Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările africane cu focare de Ebola ar fi contraproductivă, a declarat președintele american Barack Obama.

"Toate discuţiile cu experţii arată că interzicerea călătoriilor ar fi mai puţin eficientă decât măsurile de control introduse pe aeroporturi", a declarat Obama, la încheierea unei reuniuni la Casa Albă cu echipa care se ocupă de coordonarea măsurilor privind epidemia de Ebola, scrie Mediafax.

Preşedintele american a apreciat că o astfel de iniţiativă ar risca să determine persoanele originare din ţările afectate de Ebola – Guineea, Liberia, Sierra Leone – să recurgă la alte mijloace de transport pentru a ajunge în alte state şi să ascundă ţara de provenienţă.

''În final, riscăm să dispunem de mai puţine informaţii despre cine este purtătorul virusului", a avertizat Obama, răspunzând cererilor formulate în acest sens de numeroşi membri ai Congresului.

Întrebat despre posibilitatea de a numi o persoană care să coordoneze la nivel federal demersurile pentru lupta împotriva extinderii Ebola, Obama a afirmat că ar putea decide o astfel de iniţiativă. "Numirea unei alte persoane ar fi un lucru bun", a declarat el, subliniind, însă, că aceasta nu înseamnă că nu apreciază activitatea desfăşurată de secretarul Sănătăţii, Sylvia Burwell, sau Thomas Frieden, directorul Centrului american de prevenire şi control a maladiilor (CDC).

De asemenea, preşedintele american a subliniat că înţelege teama americanilor cu privire la virusul Ebola, însă a adăugat că este necesar ca lucrurile să fie privite în perspectivă. "Vreau ca toată lumea să înţeleagă că această boală este foarte greu de oprit", a subliniat liderul american.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă