19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialObama a promulgat legea care-i permite să impună sancţiuni Rusiei

Obama a promulgat legea care-i permite să impună sancţiuni Rusiei

Preşedintele american Barack Obama a promulgat legea care-i permite să impună sancţiuni Rusiei. El a precizat însă că cel puțin momentan nu va face acest lucru, relatează Mediafax, care citează AFP.

"Această lege oferă administraţiei competenţe suplimentare (pentru a impune sancţiuni) care ar putea fi folosite dacă circumstanţele le-ar cere", a anunţat Obama, citat într-un comunicat.

Preşedintele american şi-a arătat voinţa de a continua să coopereze strâns cu aliaţii şi partenerii europeni, "pentru a răspunde evoluţiei situaţiei din Ucraina". "Vom continua să reevaluăm şi să ne adaptăm sancţiunile în funcţie de atitudinea Rusiei", a adăugat el.

Obama a îndemnat din nou Moscova "să pună capăt ocupaţiei şi tentativei sale de anexare a Crimeei şi să înceteze să-i suţină pe separatiştii din estul Ucrainei".

Preşedintele a reamintit, între altele, că Statele Unite sunt gata să anuleze sancţiunile dacă Rusia "ia măsurile necesare", şi anume respectarea Acordurilor de la Minsk şi soluţionarea durabilă a conflictului din Ucraina, mai scrie Mediafax.

Obama a afirmat în repetate rânduri că impunerea unor sancţiuni americane suplimentare în lipsa unei coordonări cu Uniunea Europeană este contraproductivă.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă