14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialObama cere UE menţinerea sancţiunilor contra Rusiei

Obama cere UE menţinerea sancţiunilor contra Rusiei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, le va cere liderilor europeni, cu ocazia summitului G7, să menţină sancţiunile împotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina, informează Mediafax.

Barack Obama va sosi în Germania duminică, pentru summitul statelor puternic industrializate.

Citeşte şi: Putin are o fermă de troli cibernetici pentru propagandă. Cum creează panică în lume

Cu ocazia reuniunii G7, Barack Obama va avea întrevederi bilaterale cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

În plus, liderul american se va întâlni cu premierul Irakului, Haider al-Abadi, invitat special la reuniunea G7, conform Reuters.

Summitul Grupului G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA – se desfăşura pe 7-8 iunie în oraşul german Elmau.

Citeşte şi: SUA: Lege istorică, promulgată de Obama. Edward Snowden salută decizia Congresului

Rusia a fost exclusă din grupul ţărilor puternic industrializate în 2014, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni economice şi diplomatice Rusiei din cauza presupusei implicări în conflictul separatist din estul Ucrainei.

 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă