10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialObama cheamă americanii la urne: "Dacă nu votați, îi dați votul lui...

Obama cheamă americanii la urne: “Dacă nu votați, îi dați votul lui Trump”

Președintele SUA, Barack Obama, a lansat un apel americanilor să se mobilizeze în favoarea fostului său secretar de stat Hillary Clinton, subliniind că a rămâne departe de urne în 8 noiembrie ar însemna să-l aducă la putere pe magnatul imobiliar Donald Trump, care “nu are calitățile necesare” acestui post, relatează AFP, preluată de Agerpres.

“Dacă nu votați, îi dați votul lui Trump”, a lansat președintele american într-un interviu în cadrul emisiunii “Steve Harvey Morning Show”, difuzată miercuri.

“Dacă votați pentru candidatul unui partid care nu are nicio șansă să câștige, este un vot pentru Trump”, a mai spus el, făcând aluzie la Gary Johnson (Partidul Libertarian) și Jill Stein (Partidul Verzilor).

Unii susținători ai lui Bernie Sanders, care a suscitat o spectaculoasă mobilizare în cursul alegerilor primare democrate înainte de a pierde în final în fața lui Hillary Clinton, sunt tentați să voteze în favoarea candidatei ecologiste care apără ferm idei de stânga.

“Tot ceea ce am realizat noi în opt ani este în joc în cursul acestor alegeri”, a afirmat Obama, încercând să-i mobilizeze pe cei care l-au ales în două rânduri și care, în sondaje, manifestă puțin entuziasm față de fostul secretar de stat, considerată prea calculată și nesinceră.

“Nu vreau să rămâneți acasă gândindu-vă că este mai puțin important decât în 2008 sau în 2012”, a mai spus primul președinte de culoare american, avertizând împotriva lui Donald Trump, un candidat care “nu stăpânește datele esențiale pe care trebuie să le cunoască dacă vreți să fie președinte al SUA”.

Cele mai citite

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă