22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialObama i-a ironizat pe candidaţii republicani la prezidenţiale: Nu pot face faţă...

Obama i-a ironizat pe candidaţii republicani la prezidenţiale: Nu pot face faţă unor moderatori TV

Preşedintele american Barack Obama i-a ironizat, luni seara, pe candidaţii republicani la prezidenţiale, care, potrivit lui, nu pot face faţă unor moderatori de televiziune şi în privinţa cărora, astfel, “chinezii şi ruşii nu vor fi prea îngrijoraţi”, relatează CNN, citată de Mediafax. 

În timpul unei strângeri de fonduri organizate de democraţi luni seara la New York, Obama a declarat că plângerile candidaţilor republicani cu privire la moderatorii unei dezbateri electorale găzduite de postul de televiziune CNBC nu oferă o imagine încurajatoare pentru abilităţile lor de guvernare.

Citeşte şi: FOTO. Halloween la Casa Albă.Cum i-au întâmpinat Barack și Michelle Obama pe copii

“Aţi observat că toţi aceşti candidaţi spun «Obama este slab. (Preşedintele rus Vladimir-n.r.) Putin îi aruncă nisip în ochi. Când voi discuta eu cu Putin, se va îndrepta»”, a afirmat preşedintele SUA.

“Apoi se dovedeşte că ei nu pot face faţă unor moderatori de la CNBC la dezbatere. Daţi-mi voie să vă spun că, dacă nu puteţi face faţă acestor tipi, nu cred că chinezii şi ruşii vor fi prea îngrijoraţi în legătură cu voi”, a continuat Obama.

Republicanii au criticat o dezbatere electorală între candidaţii partidului organizată de postul de ştiri financiare săptămâna trecută, afirmând că întrebările au fost lipsite de substanţă, iar moderatorii nu au respectat standardele stabilite în prealabil.

Citeşte şi: VIDEO. Obama cântă piesa lui Michael Jasckson, Thriller

Obama a mai spus luni seară că republicanii “observă o realitate diferită” asupra unor probleme ca sistemul de sănătate, schimbările climatice şi economia.

“În opinia lor, totul era bine în 2008”, a declarat Obama, referindu-se la perioada când a candidat el la preşedinţie. “Când treceam prin cea mai gravă criză economică din viaţa noastră, şomajul şi rata celor neasiguraţi erau mari, eram dependenţi de petrolul străin, iar (Osama) ben Laden era încă liber. Aceasta se pare că era epoca de aur pe care eu am distrus-o”, a adăugat preşedintele.

“Sunt atât de frustraţi (…). Toţi au câte o listă cu lucruri de care trebuie să ne ocupăm. Dar poate că ceea ce ne deosebeşte este că noi, democraţii, încercăm să ne bazăm pe fapte”, a conchis Obama.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă