15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialObama şi-a anulat și deplasările de joi din cauza epidemiei de Ebola

Obama şi-a anulat și deplasările de joi din cauza epidemiei de Ebola

Programul de joi al preşedintelui american Barack Obama a fost dat peste cap de epidemia de Ebola, acesta anulându-și joi, la fel ca miercuri, toate deplasările programate, pentru a se consacra gestionării crizei Ebola.

"Deplasările preşedintelui la Rhode Island şi la New York au fost anulate", a anunţat Casa Albă într-un comunicat difuzat miercuri seara, scrie Mediafax.

După o reuniune cu echipele însărcinate cu coordonarea răspunsului împotriva epidemiei de Ebola, Obama a dat asigurări că Statele Unite vor răspunde într-un mod "mult mai agresiv", cu scopul de a evita înregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american.

El a subliniat că lecţiile învăţate în cazul din Texas sunt transmise tuturor spitalelor şi clinicilor "din ţară" pentru a evita ca o situaţie asemănătoare să nu se producă în altă parte.

Un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice, mai arată Mediafax.

La fel ca în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetăţeanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola cel mai probabil în Liberia şi decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital. Această persoană s-a prezentat marţi cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă