13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialObama și Cameron, promisiune comună împotriva terorismului

Obama și Cameron, promisiune comună împotriva terorismului

Preşedintele american Barack Obama și permierul Marii Britanii, David Cameron, au promis crearea unui front comun de luptă împotriva terorismului, potrivit unui articol publicat miercuri seara în cotidianul britanic The Times, scrie Mediafax.

În ajunul unei vizite a lui Cameron la Washington, ei au afirmat că securitatea este esenţială pentru o dezvoltare economică şi statele lor vor colabora în vederea combaterii terorismului.

"Vom continua să cooperăm în lupta contra celor care ameninţă valorile noastre şi modul de viaţă", au declarat cei doi lideri în acest articol, publicat în ediţia de joi a cotidianului britanic The Times.

"Îi vom învinge pe aceşti criminali barbari şi vom desfiinţa ideologia lor, care încearcă să justifice uciderea unor persoane inocente", au subliniat ei.

Finalizarea unui acord de liber schimb între Statele Unite şi Uniunea Europeană urmează să fie discutată în cadrul vizitei de două zile a lui Cameron la Washington.

Declaraţiile lui Obama şi Cameron intervin în contextul unor atacuri comise săptămâna trecută, în Franţa.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite pe 7 ianuarie, la sediul revistei satirice Charlie Hebdo de la Paris. Printre victime se numără directorul publicaţiei şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti.

Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Anterior, publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Grecia, la picioarele lui Răzvan Lucescu! Antrenorul român a cucerit un nou titlu cu PAOK Salonic

Formația PAOK Salonic, pregătită de antrenorul român Răzvan Lucescu, s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul rivalei locale Aris și a câștigat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă