11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialObama solicită intensificarea luptei împotriva "epidemiei de violenţe armate" din SUA

Obama solicită intensificarea luptei împotriva “epidemiei de violenţe armate” din SUA

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni luni cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch, pentru a discuta măsurile executive necesare pentru intensificarea restricţiilor ce privesc controlul armelor, în pofida opoziţiei din Congres, informează publicaţia Le Figaro.

"Dorinţa mea pentru Noul An este de a progresa cât mai repede posibil în faţa epidemiei de violenţelor armate", a declarat Obama, aflat în vacanţă în Hawaii.

El a precizat că se va întâlni luni, după ce se va întoarce la Casa Albă, cu procurorul general al Statelor Unite, Loretta Lynch, pentru a studia opţiunile posibile în vederea restricţionării portului de arme, potrivit Mediafax.

Proiectele de lege ale lui Obama sunt blocate în prezent în Congres. Republicanii, care îşi afirmă sprijinul clar şi ferm faţă de dreptul unei persoane de a deţine o armă, au format o majoritate în ambele camere ale Congresului.

Experţii se aşteaptă la adoptarea, până la jumătatea lunii ianuarie, a unei serii de decrete care prevăd obligativitatea unor controale psihiatrice şi a verificării antecedentelor penale în cazul tuturor celor cetăţenilor care doresc să cumpere o armă.

În fiecare zi, în Statele Unite, 90 de persoane mor din cauza violenţelor armate.

Cele mai citite

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă