17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialOcolul Pământului în şapte ani

Ocolul Pământului în şapte ani

Un francez de 35 de ani, Olivier Peyre, a încheiat recent un înconjur al lumii efectuat timp de șapte ani cu bicicleta, parapanta și ambarcațiuni cu pânze, a declarat el AFP fiind citat de Agerpres.

Tânărul inginer a parcurs 103.750 de kilometri pe bicicletă și ca membru al unor echipaje de vase cu pânze. "Am adăugat parapanta ca să văd lumea de sus", a spus el.

Periplul său a început în iulie 2008 spre vest. Aventurierul s-a îndreptat spre America de Sud, trecând prin Africa, și a traversat apoi Pacificul. După o pauză de un an în Noua Caledonie și traversarea Australiei, el a parcurs Asia și a ajuns din nou în Europa prin Turcia acum trei luni.

"Călătoria mea a costat în jur de 20.000 de euro", a precizat Peyre. Aventura sa a fost finanțată din economii personale, precum și din banii câștigați ca inginer în energie eoliană și de profesor în Noua Caledonie, dar și de sponsori. "Ei mi-au oferit ajutor material. În timpul călătoriei, mulți oameni mi-au deschis ușa casei lor", a adăugat amatorul de aventură.

"Am experimentat frigul, foamea, am traversat zone unde temperatura era de—35 de grade Celsius pe platourile tibetane…Dar nu a fost nimic pe lângă aspectul uman. Am fost multă vreme departe de familie și prieteni", mărturisește Olivier Peyre.

Pariul său de a face drumul fără emisii de CO2 a fost respectat aproape în întregime. "Utilizarea motorului pe ambarcațiunile cu pânze a ținut de proprietari. O treime din călătoriile mele pe apă a fost motorizată", a declarat el.

Cele mai citite

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

FOTO. WhatsApp pregătește schimbări majore. Aplicația își va modifica designul

WhatsApp, aplicația cu milioane de utilizatori, își pregătește utilizatorii pentru o serie de schimbări semnificative. Una dintre cele mai notabile este modificarea designului aplicației....

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă