9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialOficial american: Coreea de Nord ar avea focoase nucleare ce pot fi...

Oficial american: Coreea de Nord ar avea focoase nucleare ce pot fi instalate în rachete

Coreea de Nord ar fi reușit să fabrice focoase nucleare care să poată fi integrate în rachete, însă ar avea probleme cu tehnologia necesară pentru a lansa atacuri cu rază lungă de acțiune, potrivit unui oficial militar american citat de Reuters, informează Mediafax.

„Cred că nord-coreenii pot instala un focos nuclear într-o rachetă. Problema este în privinţa tehnologiei necesare readucerii rachetei în atmosferă. Coreea de Nord depune eforturi pentru a depăşi această problemă”, a declarat oficialul militar, care a preferat să păstreze anonimatul.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste nucleare militare, dar experţii serviciilor secrete occidentale nu credeau, până acum, că regimul stalinist condus de Kim Jong-Un ar putea fabrica un focos atomic care să fie montat pe o rachetă.

La sfârşitul lunii noiembrie, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a impus noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, după al cincilea test nuclear, efectuat de regimul Kim Jong-Un în septembrie.

Coreea de Nord este vizată de sancţiuni ONU din anul 2006, din cauza testelor nucleare şi balistice. Cel mai recent test atomic a fost efectuat pe 9 septembrie.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă