10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialOficial american despre discuţiile de la ONU privind interzicerea armamentului nuclear: Inițiativa...

Oficial american despre discuţiile de la ONU privind interzicerea armamentului nuclear: Inițiativa este lipsită de realism

Inițiativa de a demara discuții în cadrul ONU privind un acord internațional de interzicere a armamentului nuclear sunt lipsite de realism, au semnalat reprezentanții Statelor Unite ale Americii, informează Mediafax.

Încă dinainte de începutul conferinţei, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, s-a pronunţat împotriva acestei iniţiative, citând situaţia actuală la nivelul securităţii globale.

"Trebuie să fim realişti. Chiar crede cineva că statul Coreea de Nord va fi de acord cu interzicerea armamentului nuclear?", a declarat oficialul american în cursul discuţiilor cu ambasadorii din aproximativ 20 de state care boicotează negocierile, inclusiv Marea Britanie, Franţa, Coreea de Sud, Turcia şi mai multe state din Europa de Est.

Haley a estimat că "aproape 40 de ţări" nu participă la negocierile pe tema iniţiativei propuse de Austria, Irlanda, Mexic, Brazilia, Africa de Sud şi Suedia.

Statele despre care se ştie sau se crede că au în posesie armament nuclear au votat împotrivă ori s-au abţinut de la vot. Marea Britanie, Franţa, Israel, Rusia şi Statele Unite au votat contra propunerii, în timp ce China, India şi Pakistan s-au abţinut de la vot.

Chiar şi Japonia, singura ţară care a suferit de pe urma atacurilor cu arme nucleare, în 1945, a votat împotriva iniţiativei, afirmând că negoicierile ar putea submina progresul privind dezarmarea nucleară.

Cele mai citite

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă