15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialOficial rus: SUA intenționează remedierea relațiilor cu Moscova

Oficial rus: SUA intenționează remedierea relațiilor cu Moscova

Statele Unite au transmis “semnale” în sensul intenţiei de a începe să remedieze relaţiile cu Rusia, afectate de criza din Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informează Mediafax.

Astfel, Serghei Lavrov a subliniat că Administraţia de la Moscova este deschisă dialogului cu Washingtonul, subliniind însă că Rusia “nu va cerşi” relaţii mai bune.

Citește și: Rusia: Prelungirea sancțiunilor UE reprezintă un ŞANTAJ la adresa ţării

“Dar, dacă primim o propunere de redeschidere, chiar şi în mod gradual, a canalelor de comunicare, a mecanismelor pentru dialog şi cooperare blocate de partenerii noştri americani, sunt convins că vom relansa aceste canale”, a spus Lavrov.

“Deja primim astfel de semnale din partea americanilor, chiar dacă până acum nu într-un mod foarte clar”, a subliniat Lavrov.

Citește și: Vladimir Putin, amenințări la adresa NATO: „Ne vom orienta forțele armate către teritoriile de unde vin amenințări”

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus o serie de sancţiuni Rusiei, pe fondul crizei din estul Ucrainei. Moscova a luat măsuri simetrice. Cu toate acestea, Rusia şi Statele Unite au continuat cooperarea în anumite domenii, inclusiv pentru semnarea acordului nuclear internaţional cu Iranul.

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă