14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Obama va suplimenta numărul de militari în Siria. Forţele Democratice Siriene...

UPDATE: Obama va suplimenta numărul de militari în Siria. Forţele Democratice Siriene (FDS) salută anunțul președintelui american

UPDATE 14.40: Forţele Democratice Siriene (FDS), alianţă de grupări armate siriene care luptă împotriva Statului Islamic, au salutat anunţul preşedintelui american Barack Obama și au cerut sprijin suplimentar mai ales în ce priveşte furnizarea de rachete antitanc, informează Reuters, citat de Agerpres.

Forţele Democratice Siriene, din care face parte şi miliţia kurdă YPG, este principalul partener al SUA şi aliaţilor lor în lupta împotriva organizaţiei jihadiste Stat Islamic. 

„Orice spijin pe care ei îl oferă este pozitiv, dar noi sperăm că va exista un sprijin mai mare’, a declarat purtătorul de cuvânt al SDF, Talal Silo, pentru Reuters. 

—————–

Preşedintele american Barack Obama va anunţa, luni, suplimentarea numărului de militari în Siria, a anunțat un înalt responsabil american, pentru AFP, informează Agerpres.

Șeful statului american va face anunțul în cadrul unui discurs pe care îl va pronunţa la Hanovra, în nordul Germaniei, unde efectuează o vizită de două zile. Potrivit oficialului american, Obama va autoriza trimiterea a până la 250 de militari în Siria.

„Preşedintele a autorizat o serie de măsuri de consolidare a sprijinului pentru partenerii noştri în regiune, în special pentru forţele de securitate irakiene, precum şi forţele locale siriene care luptă împotriva ISIL” (acronimul englez pentru Statul Islamic), a mai spus sursa pentru AFP. 

Citește și: Obama, îngrijorat de escaladarea violenţelor în Siria

Având în vedere fragilizarea actuală a armistiţiului în Siria, Obama a făcut apel duminică la „restabilirea’” ncetării focului şi a spus că a vorbit recent despre acest subiect cu omologul său rus Vladimir Putin. 

Preşedintele american urmează să se alăture luni principalilor lideri europeni în cadrul unui minisummit consacrat în special combaterii Statului Islamic. 

Cel puţin 63 de civili au murit de vineri la Alep, fosta capitală economică a Siriei, în urma intensificării raidurilor şi tirurilor de artilerie după o perioadă de acalmie relativă ca urmare a armistiţiului iniţiat de SUA şi Rusia şi care a intrat în vigoare la 27 februarie. Presiunea asupra preşedintelui Obama a crescut, aliaţii europeni dorind să oprească fluxul de refugiaţi din Orientul Mijlociu.Criticii săi îl acuză că nu a făcut suficient pentru a opri vărsarea de sânge în regiune, notează AFP. 

Citește și: Obama nu vrea trupe la sol în Siria

Preşedintele american a respins, între altele, ideea creării unor zone de protecţie în Siria pentru civili, în timp ce cancelarul german Angela Merkel evocă această opţiune de mai multe săptămâni în faţa persistării bombardamentelor.

 

 

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă