14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialOficial SUA: Rachetele rusești s-au prăbușit în Iran. Rusia DEZMINTE informația

Oficial SUA: Rachetele rusești s-au prăbușit în Iran. Rusia DEZMINTE informația

UPDATE: Armata rusă a dezmințit patru rachete rusești lansate spre Siria au căzut în Iran, potrivit Agerpres

“Orice profesionist știe că în cursul acestor operațiuni fixăm întotdeauna ținta înainte și după impact. Toate rachetele lansate de pe crucișătoarele noastre și-au lovit ținta. Este un fapt. Altfel, ar fi însemnat că ținte ale Statului Islamic îndepărtate unele de altele au explodat singure“, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov.

Un oficial american a afirmat joi pentru agenția France Presse, confirmând o informație a postului de televiziune CNN, că patru rachete rusești lansate miercuri de Rusia au căzut în Iran.

Această sursă nu a oferit detalii în legătură cu regiunile lovite din Iran, țară aliată a Rusiei în apărarea regimului condus de Bashar Al-Assad, și nici despre pagubele provocate de rachete.

“Spre deosebire de CNN, nu ne bazăm pe surse anonime, ci arătăm traiectoria rachetelor noastre și țintele lor practic în timp real”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt. 

————

Mai multe rachete rusești, lansate de o navă rusească din Marea Caspică, s-au prăbușit în Iran, au declarat doi oficiali americani pentru CNN. 

Rachetele trebuiau să ajungă în Siria și vizau locații ale grupării Statul Islamic. 

Potrivit monitorizărilor realizate de SUA cel puțin patru rachete s-au prăbușit în timp ce zburau pe deasupra Iranului. În timp ce un oficial a spus că ar putea fi victime, cel de-al doilea a afirmat că acest lucru nu este încă cunoscut. 

Nu se știe unde anume în Iran au aterizat rachetele rusești. Navele Rusiei s-au așezat în sudul Mării Caspice, ceea ce înseamnă că în drum spre Siria vor trece pe deasupra Iranului, dar și Irakului. 

Mai mult, Rusia a folosit un nou tip de rachetă, ”Kaliber”, pentru prima dată utilizat în luptă. 

Secretarul Apărării, Ashton Carter, a avertizat, joi, la sediul NATO din Bruxelles că Rusia va suferi pierderi ”în zilele următoare”, pe măsură ce sporește implicarea militară în Siria. 

De asemenea, Carter a acuzat Moscova că are un comportament neprofesionist, după ce un avion de luptă rusesc a invadat spațiul aerian al Turciei și Rusia și-a lansat rachetele din Marea Caspică fără să avertizeze. 

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă