16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialOficiali europeni, IMPLICAȚI în scandalul Ashley Madison

Oficiali europeni, IMPLICAȚI în scandalul Ashley Madison

Mai mulți oficiali europeni ar fi implicați în scandalul Ashley Madison. Aceștia și-ar fi folosit conturile oficiale de serviciu pentru a se înscrie pe portalul specializat în întâlniri extraconjugale, arată o investigație exclusivă a publicației online EurActiv.

Potrivit publicației EurActiv, în scandalul  Ashley Madison ar fi implicați 14 oficiali din cadrul Uniunii Europene. Este vorba despre 13 bărbați și o femeie. 

Astfel, conform sursei citate, aceștia ar fi angajați din cadrul Parlamentului European și-ar fi folosit e-mailul de serviciu  “europarl.europa.eu” pentru a putea accesa site-ul de întâlniri.

Unul dintre aceștia lucrează la Serviciul Europeană de Acțiune Externă, un altul este angajat al Biroului pentru Afaceri Externe din cadrul UE, iar cel de-al treilea lucrează la Autoritatea Europeană pentru Valori Imobiliare. Totuși, publicația EurActiv nu a făcut publică identitatea celor trei oficiali europeni.

Cu toate acestea, investigația demarată nu poate confirma faptul că oficialii europeni care ar folosit adresele de e-mail pentru a se loga pe site au avut o aventură. Mai mult, este posibil ca adresele să fi fost luate de pe Internet sau să fi fost furate. Doar unul dintre cei 14 oficiali implicați în scandal apare listat pe site-ul de Ashley Madison ca și cum ar fi plătit 82 de dolari. Astfel, oficialul ar fi oferit o recompensă de 332.000 euro pentru informații despre hackeri .

Un grup de piraţi care se prezintă The Impact Team a publicat pe web datele personale a peste 33 milioane de utilizatori ai site-ului Ashley Madison, specializat în întâlniri extraconjugale. 

FBI a confirmat că anchetează acest pirataj care prin amploarea şi confidenţialitatea informaţiilor – simplul fapt că cineva deţine un cont  în acest serviciu poate deveni problematic faţă de anturajul său – este unul din cele mai importante acte de piraterie informatică din istoria site-urilor de întâlniri. Profilurile, identităţile, fantasmele şi preferinţele sexuale a 33 milioane de abonaţi ai site-ului de întâlniri adultere Ashley Madison, ca şi adresele de e-mail sau numerele de telefon se află pe internet din 20 august, spre deliciul internauţilor curioşi şi disperarea sau furia utilizatorilor site-ului.

Ashley Madison a suferit un atac informatic şi furtul datelor numeroşilor săi utilizatori în urmă cu o lună de către un grup numit The Impact Team, care ameninţă că va publica dosarele clienţilor, fotografiile nud şi conversaţiile dacă site-ul nu se închide. Ei şi-au pus ameninţările în practică în noaptea de marţi 20 august.

Scandalul este uriaş având în vedere că pe lista clienţilor figurează nume din Administraţia americană, din instituţii militare de vârf sau numeroşi funcţionari canadieni. În furtul masiv de nume ai utilizatorilor Ashley Madison figurează şi sute de presupuşi angajaţi federali, de provincii şi municipalităţi canadiene. Unele date duc spre anul 2004, ceea ce sugerează că unele adrese de e-mail s-ar putea să nu mai fie active.

Cele mai citite

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă